Растворливи во лиофилизирана свилата Fibroin

Краток опис:

Овој производ може да се задржи стабилен за повеќе од 18 месеци на собна температура. На регенериран решение свила останува иста структурна транзиција способност од случаен серпентина andα-спирала структура на бета-лист структура како оригинални свила решение.


детали за производот

Тагови производ

冻干 粉 溶解 过程 500

B ранд Име: Fancci

Алтернативно име: сушен со замрзнување свила fibroin

Вовед :

Големи молекуларна тежина свила fibroin во воден раствор може да се обработи во различни цврст материјал формати. За жал, прочистена свила решение не може да се чуваат или се транспортираат за долго време како свила се подложува на структурни промени и агрегати поради термодинамички нестабилност. Нашиот комерцијален лиофилизирана свила производ целосно да ги реши овие проблеми и за лиофилизирана свила може да се растворени во вода или тампон во висока концентрација, олеснување низводно обработка на материјалот.

Лиофилизирана свила во стаклена вијала претставува да биде бела порозна сунѓер. Од шишенцето е целосно запечатена, лиофилизиран свила може да остане стабилен за долг период на време (> 18 месеци) на собна температура во смисла на изглед, растворливост, молекуларна тежина дистрибуција и структура. Регенериран свила раствор останува иста структурна транзиција способност од случаен серпентина и α -helix структура на бета -sheet структура  како оригинално решение свила, што е од клучно значење во подготовка на цврст материјал формати.

Табела 1 Параметар, тестирање и начинот на лиофилизиран свила fibroin

Параметар, тестирање и Методиј лиофилизиран Свила Fibroin
категорија Материјали / Агенти
форма Агенции за лиофилизирана
извор Degummed Bombyx мори  копринени
пакет 20 ml на пеницилин шишенца 
Начин на чување  Се чуваат на суво, проветрено место на собна температура
раствор концентрацијата по рехидрација ≤ 40%
Bioburden стерилизирани
молекуларна тежина 200.000 Da
Дата на истекување 18 месеци

O метод peration:

Лиофилизирана свила fibroin може да се чуваат на собна температура за 18 месеци. Пред употреба, вода или тампон или решение мобилен / дрога може да се додаде во стерилно стаклено шише со помош на игла шприц (задржи запечатени) или пипета (отворен шише). лиофилизирана свила торта во шише може да биде брзо се рехидрира формирање светло жолта решение и концентрациите на свила добиени може да достигне до 30-40%.

A pplication :

Исто како решение по очистување, растворливи лиофилизирана свила fibroin исто така, може да се користи како основна суровина за изработка на многу биомедицински производи. Исто така, растворливи во лиофилизирана свила fibroin има предности на подолго и чување на околината, полесен транспорт и повисока концентрација на регенериран решение споредуваат со редовна решение свила fibroin.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи

    WhatsApp Online Chat !